Kur dëgjojmë fjalën snack mendja na shkon tek ato zgjedhje që do të na qetësojnë urinë dhe do na japin vlerat ushqyese të domosdoshme për organizmin.
Të parat në zgjedhjet tona duke u bazuar dhe në fjalët e dietologëve janë proteinat dhe fibrat të cilat na ofrojnë energji, forcë dhe na mbajnë të ngopur për një kohë më të gjatë . Këto mund t’i marrim në mënyrë direkte nga avokado dhe gjalpi I kikirikut.
Ekziston një kurth në këto dy ushqime. E dini sesa kalori ka secila prej tyre, dhe cila duhet të zgjidhet për të humbur në peshë?
Është momenti t’i analizojmë të gjitha në mënyrë që të jeni sa më të kujdesshem në konsumin e tyre, të njohim plotësisht kaloritë si dhe vlerat ushqyese.
2 luge gjelle | Kalori | Yndyrna | Karbohidrate | Fibra | Proteina | Kalcium | Omega 3 |
Gjalpe kikiriku | 190 | 16 | 7 | 3 | 8 | 20 | 25 |
Avokado | 161 | 14.7 | 8.6 | 6.7 | 2 | 12.1 | 73.7 |
Nga tabela mund të kuptojmë që avokado është një zgjidhje e mençur për kë dëshiron të dobësohet.
Përveç faktit që ka me pak kalori, përmbajtja e lartë e fibrave na mban të ngopur për më gjatë.
Duke u kombinuar me një fetë bukë integrale, kthehet në vaktin ideal për mëngjes apo edhe pasdite.
Nga ana tjeter nëse duam të ndertojmë muskuj dhe linja, zgjedhja më e mirë është gjalpi i kikirikut, duke qenë se përmban nivele të larta proteinash.
/shije