Bëni pica me pulë
Kur themi pica pule, bëhet fjalë për të përdorur pulën si bazë, jo si mbushje sipër. Për ta përgatitur merrni gjoks pule pa kocka me trashësi 1.6 cm. Gatuajeni në tigan dhe mbusheni me çfarë dëshironi. Jo vetëm do të merrni një pica shumë të shijshme me minimumin e kalorive dhe karbohidrateve, por nuk do t’ju duhet të ndizni furrën për ta përgatitur.
Bëni pica mëngjesi me vezë
Kjo quhet pak a shumë “pica mëngjesi” sepse është e bazuar në vezë. Që të bëni atë koren e pëlqyeshme vendosni një tigan të vogël të lyer me pak vaj në një tigan që nuk ngjit në flakë mesatare. Hidhni të bardhat e vezëve, mbulojini dhe gatuajini që të kenë masë solide. Kthejini dhe hidhni sipër përbërës që keni dëshirë, si djathi përshembull dhe lëreni të gatuhet deri sa të jetë shkrirë dhe veza të jetë skuqur plotësisht.
Përdorni speca zile që të bëni pica të mbushura
Në vend që të bëni picat e zakonshme të mbushura, provojeni ta bëni bazën me speca zile. Thjesht ndajini në gjysmë për së gjati deri sa të zbuten në 200 gradë celcius. Më pas mbushini me çfarë të dëshironi deri sa të nxehen dhe të shkrihen.
Përdorni perimet si bazë për picën
Speci zile nuk është i vetmi perim që funksionon si bazë për picën. Perime mjaft të shijshme janë dhe kërpudhat “portabella”, patëllxhanët dhe kungujt të cilët mund të jenë zëvendësuesë perfekt për brumin. Një minipicë me kërpudhë përmban 118 kalori, 7.5 gr karbohidrate dhe është shumë e shijshme.
/shije