Brenda kërmillit ndodhet një sekrecion i hollë që ka qenë një përbërës popullor në produktet kozmetike ndërkombëtare për dekada të tëra.
Tani trendi është zhvilluar përsëri në Shtetet e Bashkuara duke u përdorur në masë lëngu i kërmillit për kremra dhe produkte kozmetike.
Kremrat e kërmillit kanë patur një shitje të lartë.
Lëngu i kërmillit u përdor për herë të parë në produktet e bukurisë nga Elicina kilian skincare në 1995. Ideja erdhi nga fermerët e kërmijve në vend, të cilët pretendonin se gërvishtjet në duart e tyre shëroheshin më shpejt kur trajtoheshin me kërmijtë e kopshtit.
Përgatiti:/AlpeNews.al/


