Brusketat me domate dhe djathë janë një ushqim shumë i lehtë dhe i shijshëm. Janë ideale për të gjithë ata që vuajnë nga stomaku ose problemet e ndryshme me tretjen.
Përbërësit:
- 4 kokrra domate të prera në kubikë,
- Disa fleta borzilokë,
- ½ filxhani vaj ulliri,
- 2 lugë kafeje uthull balsamike,
- 200 gram djathë mocarela,
- Kripë dhe piper.
Përgatitja:
- Ndizeni furrën në 400 gradë Celsius. Në një tas hidhni domatet, uthullën balsamike, 1 lugë gjelle vaj, borzilokun, kripën dhe piperin.
- Trazojini mirë me njëra-tjetrën. Lyejini fetat e bukës me pak vaj dhe vendosini në një tavë. Secilën prej tyre e lyeni sipër me djathë mocarela.
- Lërini të piqen përreth 10 minuta, sa buka të jetë thekur dhe djathi të ketë shkrirë. Pasi t’i keni hequr nga furra secilës prej tyre i shtoni përzierjen me domate që përgatitët. Ju bëftë mirë!