Vëllai i Zhaneta Josifit, Sejman Fejzo ka për emisionin ‘Me zemër të hapur’ në ‘News24’ rrëfeu atë çka tha në momentet e para e vetmja e mbijetuar e kësaj historie, Blerta. Ai tha se Blerta i kishte thënë se: “Nuk e di se si na humbi dashuria për njerëzit, kemi vuajtur shumë”.

Ai tha se tashmë gjendja e Blertës është më e stabilizuar.

“Gjendja e Blerës është pak më e mirë. Kam komunikuar me të. kam gruan atje. Ajo është në gjendje që nuk flet mirë dot. Nuk e kemi ngacmuar shumë. Ne ishim në lëvizje për çdo gjë. Unë nga marsi kisha kontaktin e fundit telefonik me motrën. Gruaja, dhe fëmijët e mi komunikonin përditë. Në darkë kam folur, dhe në mëngjes kam shkuar unë në polici. E morën familjarët në telefon dhe ajo tha; jam mirë mos kini merak. Më thanë se nga zëri nuk ishte mirë, ishte e dobët nga zëri. Dhe s’mund të prisnim dot më. Më humbi durimi e nuk mund të prisja më. Kam qenë i pari bashkë me policinë që hyra në banesë. Ishte në gjendje të fundit Blerta. Gjithçka ishte shpejt e shpejt. Erdhi dhe e mori urgjenca dhe s’folëm dot. Kur foli për herë të parë më tha; Nuk e di se si na humbi dashuria për njerëzit, kemi vuajtur shumë. Nuk zuri persona me gojë. Ato s’më tregonin se ça besimi kishin. Librat i ka policia, i ka sekuestruar policia. Mbasi la punën Blerta, pas një vit asistence nisën dhe problemet më të mëdha. Po bënte gati 2 vite që nuk punonte Blerta.”, pohoi ai.

Në studion e emisionin, i pranishëm ka qenë dhe pastori Paulin Vilajeti, i cili e ka pyetur dajën; Gjatë kohës që ato ishin të mbyllura brenda, keni organizuar ndonjë dasëm dhe ato kanë refuzuar të merrnin pjesë?

Daja: Po kishim dasëm. Martonim vajzën e vëllait dhe nuk erdhën. Madje i thamë se dhe unë isha keq, dhe s’më kanë ardhur.

Pastori: Kanë qenë të ndikuar nga ‘Dëshmitarët e Jehovait’.