Është koha për ta fiksuar njëherë e mirë: Sfungjeri është një ndër gjërat më të pista që mund të keni në kuzhinën tuaj!
Për shkak të natyrës së tij poroze, sfungjeri i enëve mbart shumë mikroorganizma. Kur lani enët, pjesët e ushqimit mbesin të bllokuara në vrimat e sfungjerit dhe kur sfungjeri mbahet me lagështi dhe thahet ngadalë, çdo 20 minuta një bakter i ri lind.
Madje edhe enët e pastra kanë baktere nëse lahen me një sfungjer të ndotur.
Ekspertët thonë se pas çdo larjeje, ju duhet ta dezinfektoni sfingjerin.
Si mund ta dezinfektoni?
Duhet të merrni një enë me ujë të nxehtë dhe të shtoni brenda detergjent. Fusni sfungjerin brenda dhe e mbani përreth 20-30 sekonda.
Kjo do të shkatërrojë të gjitha mikroorganizmat. Pastaj hiqni sfungjerin, e shtrydhni dhe lëreni të thatë.
Këtë teknikë duhet ta bëni të paktën dy herë në ditë dhe sigurisht, sfungjerin duhet ta ndërroni më shpesh!
/shije