Në rubrikën tonë të përditshme “Summer në Alpe” ndër të tjera do fokusohemi tek komentet në Trip Advisor.
Aty gjen një gamë të madhe komentesh që përshkruajnë eksperiencën e turistëve në destinacione të ndryshme, por AlpeNews.al zgjedh 2 të tilla, që tregojnë realitete të ndryshme nga njerëz dhe kombësi po ashtu të ndryshme.
Sot jemi fokusuar në komentet mbi qëndrimin në Përmet.
Komenti i një turisti austrialian mbi Përmetin:
“Pas një dite të gjatë duke vozitur nga Sv Naum në Maqedoni përmes maleve piktoreske dhe një notim freskues në ujërat termale pranë Përmetit, ne prisnim të darkonim në Antigonea. Nata ishte e këndshme për të ulur jashtë. Në fakt, qyteti na surprizoi: shesh qendror i pastër dhe modern i mbuluar me gurë të bardhë elegante. Filluam me djathë të shkrirë dhe perime, raki lokal të birrës dhe birrë. Pra e shijshme. Këtu gjithçka kërkon kohë. Ju nuk nuk keni pse nxitoheni. Pjata e dytë ishte mishi i viçit me verë shërbyer në një tenxhere prej guri me bukë tradicionale të verdhë. Një vakt i tillë i shijshëm! Veshë u shkri në gojë dhe ne zhytëm bukë të madhe në salcë. Pjata e tretë ishte një tortë në shtëpi me arra dhe mjaltë. Një tjetër ushqim i pabesueshëm i shijshëm. Stafi ishte kaq i sjellshëm dhe i vëmendshëm, por ne ende ishim shumë privatë në tryezën tonë. Ne u gëzuam me mikpritjen e mirë”.
Ndërkohë komenti i gjatë i një shqiptari:
/AlpeNews.al